Korejské jídlo
Jídlo - Tradiční korejské jídlo je většinou červené a pálivé (zásadní surovinu v korejské kuchyni představuje chilli omáčka gochujang) , obsahuje hodně masa nebo ryb. Asi nejtypičtějši je korejské barbecue, kdy dostanete maso syrové a sami si jej opékáte na grilu (většinou již vestavěném ve stole). V Koreji je jídlo společenskou záležitostí a je určené ke sdílení s přáteli, může se vám proto stát, že restaurace nenabízí porce pro jednoho (a někdy ani pro dva).
Mezi další známé korejské pokrmy patří bibimbap (rýže s masem, zeleninou a opět červenou pálivou omáčkou), různé typy jjigae (polévek) nebo vyhlášené smažené kuře. Oblíbenou pochoutkou Korejců jsou také kuřecí pařátky.
Street food je v Koreji také oblíbený a jídlo ze stánku vás většinou na záchod nepožene. Moje oblíbené pouliční jídlo je japchae – smažené skleněné nudle ze sladkých brambor se zeleninou a masem.
Vegetariáni to mají v Koreji poměrně těžké.